Moderna Museet + Hjerta = sant

Malin Söderström är en av landets mest kända kvinnliga kockar och hon driver restaurangen på Moderna Museet samt krogen Hjerta på Skeppsholmen i Stockholm. Hon utsågs nyligen till ”Årets krögare” och var medlem i det Svenska Kocklandslaget (en av få kvinnor som ingått i laget). Vi är stolta över att sälja våra drycker i Malins restauranger!

Berga Bruk ❤ Sally Voltaire

På Sally Voltaires & Systrars underbara moderna vegetariska restaurang på Åhléns City i Stockholm hittar man nu våra drycker. Där finns också en butik som har ett handplockat sortiment med en salig blandning saker man inte kan vara utan. De vann DN:s Gulddrake 2014 i kategorin Budget.

Berga Bruk ❤ Birgitta Hahn

Textilformgivaren Birgitta Hahn har designat alla mönster på etiketterna på flaskorna. Birgitta är medlem i 10-gruppen sedan starten 1970. Parallellt med 10-gruppen har hon formgivit mönster för inredningstextil, tapeter och mattor, bland annat för IKEA, KF, Duro, Svenskt Tenn och Borås Wäfveri, samt textilier för offentlig miljö. Dessutom har hon gjort kostymer för dans och film, separatutställningar och medverkat i samlingsutställningar.

Birgitta Hahn är representerad på bland annat Nationalmuseum, Röhsska museet och Victoria & Albert Museum i London och Museum of Modern Art i New York.

Berga Bruk  ❤  Paul Svensson

Paul Svensson, en av landets främsta kockar och kreativ ledare för Fotografiska Museets restaurang har valt råvarorna i samarbete med Berga Bruk med omsorg och mycket hjärta.

 ”Jag har länge funderat på att hitta ett alternativ till det klassiska utbudet av måltidsdrycker och fick nu chansen att titta på det med andra ögon. Det känns spännande att skapa något helt utifrån min vision och som passar den typen av mat jag lagar” Paul Svensson

Innehåll: svensk ekologisk äppelmust, färska lagerblad och ingefära.

Stockholms Matmarknad

Här är sköna Pelle som driver Stockholms Matmarknad på Stureplan i Stockholm. Produkterna där håller hög kvalitet, har ett tydligt ursprung och är hållbart producerade. Hela sortimentet är mat-och råvaror som man litar på fullt ut, oavsett om det gäller bröd, fisk, kött, grönsaker eller drycker.

Välkommen till Berga Bruk-familjen Rabarbro och Jordbubbis

De perfekta sommardryckerna.

Äpplets dag!

Under 25-29 september kommer Berga Bruk att anordna en äppelutställning på Stockholms Matmarknad vid Stureplan i Stockholm, där guidar vi bland mängder av äppelsorter och mustar mitt i folkvimlet.
Fira äpplet - besök äppeldagar!
Äpplets Dag är en nationell temadag som hålls för första gången 25 september, på initiativ av Riksförbundet Svensk Trädgård. Syftet är att öka intresset för och kunskapen om svenska äpplen och skötseln av fruktträd. Inspirationen kommer från England där man har firat Apple Day sedan 1990. Hitta äppelfiranden nära dig på www.tradgardskartan.se och läs mer på www.appletsdag.se.

MAT 2016

Matmarknaden, som genomförs 16-17 september i Växjö av MAT2016 är den största i landet när det gäller småskalig och närproducerad mat. Fler än 100 matproducenter och mathantverkare från framförallt Småland, men även från övriga landet, lockar en publik på ca 50 000 besökare. Vi kommer att tävla i Matverk 2017 med Jordbubbis och Rabarbro! Kom och besök oss!

Upptaget!

Lördag 10 september kl 10-16 mustar och säljer vi dryck på Smålands Potatisfestival i Stora Aby i Målilla. Matmarknad med lokala producenter och många aktiviteter. Välkomna!

KRAV- märkta äpplen smakar mer!

Nu är Berga Bruk KRAV certifierade! – Vi försöker samarbeta med naturen så att den hjälper oss. Vi använder inte kemiska bekämpningsmedel som tar död på så mycket som möjligt, för vi vill ha kvar mikroorganismer i marken och nyckelpigor som hjälper till med bladlössen till exempel. Fördelar med KRAV-märkta äpplen: -Äpplena får inte besprutas med naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel - Konstgödsel är inte tillåtet -Insekter och vattendrag slipper förorenas av giftiga kemikalier